HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Töltött káposzta

2010.12.28. 21:58 :: Dölfike

 

HOZZÁVALÓK:

¨       1 kg sertéshús (dagadó, lapocka)

¨       ¾ kg rizs

¨       Só, bors, pirospaprika

¨       Csípős Piros Arany

¨       1 evőkanál zsír

¨       1 paprika

¨       3 fej hagyma

¨       0,5 l paradicsomlé

 

 

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A káposztát kicsumázom (a közepét kivágom), majd megpárolom sós vízben.

A húst ledarálom, hozzá darálom a hagymát és a paprikát.

A rizst megmosom és hozzákavarom a darált húshoz, valamint 1 evőkanál zsírt is beledolgozunk.

Sóval, borssal, pirospaprikával, kevés ételízesítővel és csípős Piros Arannyal ízlés szerint ízesítem.

Majd a párolt káposztalevelekbe csavarom.

Egy fazék (kb. 7 l-es) aljára teszek keveset a káposztából, majd belehelyezem a töltött káposztákat. Felöntöm vízzel, hogy épp csak látsszon a víz rajta, majd egy, a fazék méreténél kisebb fedővel lefedem, kissé lenyomva a töltött káposztát, aztán egy újabb, a fazék méretével egyező fedővel lefedem.

Amikor felfőtt, ráöntök egy teljes üveg paradicsomlevet.

Ha megpuhult a hús és a rizs is, leöntöm a levet egy külön lábasba, s ízlés szerint tálaláskor kínálhatjuk a töltött káposztához.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sertéshús rizsköret karfiol káposzta paprika paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr622544976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása