HOZZÁVALÓK:
¨
¨ ¾ kg rizs ¨ Só, bors, pirospaprika ¨ Csípős Piros Arany ¨ 1 evőkanál zsír ¨ 1 paprika ¨ 3 fej hagyma ¨ ELKÉSZÍTÉS: A káposztát kicsumázom (a közepét kivágom), majd megpárolom sós vízben. A húst ledarálom, hozzá darálom a hagymát és a paprikát. A rizst megmosom és hozzákavarom a darált húshoz, valamint 1 evőkanál zsírt is beledolgozunk. Sóval, borssal, pirospaprikával, kevés ételízesítővel és csípős Piros Arannyal ízlés szerint ízesítem. Majd a párolt káposztalevelekbe csavarom. Egy fazék (kb. 7 l-es) aljára teszek keveset a káposztából, majd belehelyezem a töltött káposztákat. Felöntöm vízzel, hogy épp csak látsszon a víz rajta, majd egy, a fazék méreténél kisebb fedővel lefedem, kissé lenyomva a töltött káposztát, aztán egy újabb, a fazék méretével egyező fedővel lefedem. Amikor felfőtt, ráöntök egy teljes üveg paradicsomlevet. Ha megpuhult a hús és a rizs is, leöntöm a levet egy külön lábasba, s ízlés szerint tálaláskor kínálhatjuk a töltött káposztához.