HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Dubarry szelet

2012.01.21. 20:22 :: Dölfike

A karfiolt nagyobb darab rózsákra szedem, forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzöm. Kiszedem a vízből és félre rakom.

 9-10 szelet sertéskarajt kiklopfolok, sózom- borsozom, majd lisztbe forgatva forró olajban kisütöm.

 Abból az olajból, amiben a húst sütöttem nagyon keveset csorgatok egy hőálló tálba, majd belepakolom a hússzeleteket, mindegyik szeletre teszek egy-egy karfiolrózsát. A besamelmártást rákanalazom a karfiolokra (bőven), végül megszórom reszelt sajttal.

Addig sütöm, míg szép pirosra nem pirul.

Besamel- mártás elkészítése:
kb. 5-6 dkg margarinnal 3 nem túlpúpozott evőkanál lisztet halványan megpirítok és apránként kb. fél liter tejet adok hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: sertéshús sült húsok karfiol káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr483641586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása