HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Baconos máj

2012.01.21. 19:35 :: Dölfike

 

  • Hozzávalók:

  • Bors
  • Majoránna 
  • Bacon szalonna (200g)
  • Csirke máj (1/2 kg)
  • Olaj a sütéshez

 

Egy kistálkába sót teszek, amibe majorannát és borsot szórok. Ez ízlés szerinti, Arra figyelek, hogy jól látsszon a sóban a másik két fűszer is.

A májat megmosom, majd félbe vágom és egyenként megszórom a sós fűszerrel. A baconszeleteket is félbe vágom, majd egyesével betekerem a májakat.

Fogpiszkálóval átszúrva, rögzítve rakom a tepsibe, vagy  hőálló tálba. Mielőtt betolom a sütőbe, a tepsibe olajat és vizet öntök, annyit, hogy a májat majdnem félig ellepje. Fóliával fedve kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve még kb. 10 percre visszateszem a sütőbe.

(A fogpiszkálókat jó még melegen kivenni a májakból, ha kihűl, nehezen adja meg magát.)

Burgonyakörettel vagy natúr rizskörettel is kitűnő.

 Melegen, hidegen is fogyasztható, ízletes ünnepi és vendégváró különlegesség.

     

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemáj bacon szalonna rizsköret burgonyaköret baromfihús

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr193637666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása