HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Zöldbab leves

2013.08.06. 14:37 :: Dölfike

Zöldbableves.jpgHozzávalók:

- 1 kg sárga hüvelyes bab

- 1-2 babérlevél

- 1 nagy dobozos tejföl

- kevés húsos szalonna

Készítése:

A zöld paszulyt a babérlevéllel sós vízben főni fölteszem. Mikor már majdnem puha a bab, elkészítem a rántást:

kevés étolajon 2 evőkanál lisztet világos barnára pirítok (annyi olaj kell, hogy a liszt egy picit folyós legyen).

Hozzákavarom a tejfölt és a paszuly levéből kivéve, huzalos habverővel csomómentesen elkeverem. Szűrőn keresztül hozzáadom a paszulyhoz, majd apróra vágott, megpirított, kevés piros paprikával megszórt szalonnát is adok hozzá.

Tűzről levéve kicsit hűlni hagyom és 1 evőkanál 10 % - os ecettel ízesítem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bab levesek császár szalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr365436353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása