Hozzávalók:
» 4 tojás
» 10 dkg porcukor
»
» 8 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» 15 dkg darált dió
» 6 dkg vaj a sütéshez
A tojások sárgáját habosra keverem a vajjal és a fele porcukorral. Felengedem a tejjel, majd csomómentesen elkeverem a liszttel, és könnyedén hozzákeverem a kevés cukorral felvert tojások habját. Megforrósított vajon palacsintát sütök a tésztából, a szokásosnál kicsit vastagabbat. A palacsintáknak csak az egyik felét sütöm meg, majd a lágy felükkel felfelé, egymás fölé csúsztatom, s mindegyik tetejét meghintem porcukorral elkevert darált dióval (fahéjjal is lehet ízesíteni).
Az utolsó palacsintát pedig a lágy felével lefelé borítom a halomra. Végül forró sütőben néhány perc alatt átmelegítem.