HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Nyírségi gombócleves

2011.03.17. 16:01 :: Dölfike

Hozzávalók:

 

Ø      40 dkg hús

Ø      2 fej vöröshagyma

Ø      Kb. 8 dkg margarin

Ø     

Ø      Ételízesítő

Ø      Bors

Ø      Kb. 15 dkg krumpli

Ø      Liszt (hogy jó kemény tésztát kapjunk)

Ø      1 tojás

Ø      2 szál sárgarépa

Ø      petrezselyemzöld

Ø      15 dkg borsó

Ø      1 konzerv csiperkegomba

Ø      2 dl főzőtejszín

Ø      1 evőkanál citromlé

 

A húst és a hagymát apró kockákra vágom. A hagymát megdinsztelem kb. 5 dkg margarinban, aztán a húst fehérre pirítom benne. Fűszerezem, és levesnek felengedem vízzel.

 

Közben megfőzöm a krumplit, összetöröm, kihűtöm. Sózom- borsozom, beleteszem a tojást és annyi lisztet, hogy keményre tudjam gyúrni a masszát, és jól formálható legyen.

Kis gombócokat formázok belőle.

Amikor félig megfő a hús, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, hozzáadom a felkockázott sárgarépát, majd kicsit később pedig a gombócokat, a gombát, és a borsót.

 

Ha minden megfőtt a maradék margarinon 1 csapott evőkanál lisztet felhabosítok, belekavarom a levesbe, majd hozzáadom a tejszínt és a citromlevet. Ha szükséges utóízesítem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gombás borsó burgonyás levesek habart

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr602747509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása