Hozzávalók:
Ø 40 dkg hús
Ø 2 fej vöröshagyma
Ø Kb. 8 dkg margarin
Ø Só
Ø Ételízesítő
Ø Bors
Ø Kb. 15 dkg krumpli
Ø Liszt (hogy jó kemény tésztát kapjunk)
Ø 1 tojás
Ø 2 szál sárgarépa
Ø petrezselyemzöld
Ø 15 dkg borsó
Ø 1 konzerv csiperkegomba
Ø
Ø 1 evőkanál citromlé
A húst és a hagymát apró kockákra vágom. A hagymát megdinsztelem kb. 5 dkg margarinban, aztán a húst fehérre pirítom benne. Fűszerezem, és levesnek felengedem vízzel.
Közben megfőzöm a krumplit, összetöröm, kihűtöm. Sózom- borsozom, beleteszem a tojást és annyi lisztet, hogy keményre tudjam gyúrni a masszát, és jól formálható legyen.
Kis gombócokat formázok belőle.
Amikor félig megfő a hús, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, hozzáadom a felkockázott sárgarépát, majd kicsit később pedig a gombócokat, a gombát, és a borsót.
Ha minden megfőtt a maradék margarinon 1 csapott evőkanál lisztet felhabosítok, belekavarom a levesbe, majd hozzáadom a tejszínt és a citromlevet. Ha szükséges utóízesítem.