Hozzávalók (kb. 12-13 darabhoz):
- 80 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- csipet cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl víz
Feltét: fokhagyma
tejföl
kukorica
sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérem, közepébe mélyedést készítek, megszórom sóval és belemorzsolom az élesztőt. A vizet a tejjel meglangyosítom, és egy keveset rácsurgatok az élesztőre, majd csipet cukorral leszórom.
Ha megfuttattam az élesztőt a tojással, a tejföllel, és a maradék tejes vízzel együtt jól kidagasztom, hogy lágy tésztát kapjak.
Meleg helyen, letakarva kelesztem.
Kelesztés után lisztes táblára borítom. Kb. 13 cipóra osztom, amiket egyesével kigyúrok, majd halványan lelisztezem mindegyik alját.
Forró olajban az elkészített lángosformákat kisütöm.