HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Lángos

2012.07.07. 15:17 :: Dölfike

lángos.JPG

Hozzávalók (kb. 12-13 darabhoz):

- 80 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- csipet cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dl víz

Feltét: fokhagyma
tejföl
kukorica
sajt

Elkészítése:

A lisztet egy tálba mérem, közepébe mélyedést készítek, megszórom sóval és belemorzsolom az élesztőt. A vizet a tejjel meglangyosítom, és egy keveset rácsurgatok az élesztőre, majd csipet cukorral leszórom.
Ha megfuttattam az élesztőt a tojással, a tejföllel, és a maradék tejes vízzel együtt jól kidagasztom, hogy lágy tésztát kapjak.
Meleg helyen, letakarva kelesztem.

Kelesztés után lisztes táblára borítom. Kb. 13 cipóra osztom, amiket egyesével kigyúrok, majd halványan lelisztezem mindegyik alját.

Forró olajban az elkészített lángosformákat kisütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: sajt kelt tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr364634726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása