HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Párolt vöröskáposzta

2012.01.21. 16:18 :: Dölfike

(6-8 személyre, de érdemes eleve többet készíteni, mert melegítve még finomabb)

 

Hozzávalók:

Ø      80-90 dkg vöröskáposzta

Ø      30-40 dkg fehér káposzta

Ø      1 kis fej hagyma

Ø      Fél dl olaj

Ø      1-2 dl hideg vízben elkevert 1 evőkanál ecet vagy citromlé

Ø      1 mokkáskanálnyi pirospaprika

Ø      Kevés őrölt köménymag

Ø      Só, bors

 

Elkészítés:

A káposztaféléket megmosom, félbevágom, majd negyedbe és legyalulom.

Nem szabad előre besózni, mert oda a vitamin!

Egy nagyobb lábasban felhevítem a zsiradékot, arany barnára megpirítom benne a cukrot, hozzáadom a finomra vágott hagymát, megfonnyasztom, megszórom 1 mokkáskanálnyi pirospaprikával, rádobom a gyalult káposztát, ízlés szerint sózom- borsozom, őrölt köménnyel ízesítem, majd 1-2 dl hideg vízzel elkeverem az ecetet (vagy citromlevet) és a káposztára öntöm.

Nagyon lassú tűzön, fedő alatt, gyakran megkeverve puhára párolom.

Végül, ha szükséges utána sózom- borsozom, savanyítom. A sóval óvatosan bánjunk, mert már másnap, az érlelődés következtében sósabb lesz, mint frissen pároltában.

Bármilyen sült húshoz mennyei!!

Szólj hozzá!

Címkék: köret sült húsok karfiol káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr293629482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása