Hozzávalók:
- 3-4 db krumpli
- 1 maréknyi borsó
- 15 dkg császár szalonna
- 4 db csirke felsőcomb
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1 csipetnyi kakukkfű
- kevés liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm és félreteszem.
5dkg vaj és 2-3 evőkanál étolaj keverékén elősütök egy közepes fej apróra vágott hagymát, és 2 gerezd fokhagymát.
Csipetnyi kakukkfűvel és borssal megszórom, majd kockákra vágok 15 dkg húsos császár szalonnát, és tovább párolom a hagymán.
Külön edényben borsót párolok, majd a krumplival együtt a szalonnára öntöm, kissé összemelegítem, majd tálalom.
A pirított csirkéhez kisebb csirke felső combokat kicsontozok, sózom-, borsozom, lisztbe forgatom, és forró olajban aranyszínűre sütöm.