HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Borsós burgonyaköret pirított csirkével

2013.07.14. 13:56 :: Dölfike

20130714382.jpg

Hozzávalók:

-         3-4 db krumpli

-         1 maréknyi borsó

-         15 dkg császár szalonna

-         4 db csirke felsőcomb

-         1 közepes fej hagyma

-         2 gerezd fokhagyma

-         5 dkg vaj

-         2-3 evőkanál étolaj

-         1 csipetnyi kakukkfű

-         kevés liszt

-         só

-         bors

-         olaj a sütéshez

Elkészítése:

Kockára vágott krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm és félreteszem.

5dkg vaj és 2-3 evőkanál étolaj keverékén elősütök egy közepes fej apróra vágott hagymát, és 2 gerezd fokhagymát.

Csipetnyi kakukkfűvel és borssal megszórom, majd kockákra vágok 15 dkg húsos császár szalonnát, és tovább párolom a hagymán.

Külön edényben borsót párolok, majd a krumplival együtt a szalonnára öntöm, kissé összemelegítem, majd tálalom.

 

A pirított csirkéhez kisebb csirke felső combokat kicsontozok, sózom-, borsozom, lisztbe forgatom, és forró olajban aranyszínűre sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: borsó burgonyaköret sült húsok baromfihús császár szalonna Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr744699289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása