HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Aranygaluska

2012.01.21. 21:00 :: Dölfike

Hozzávalók:

Kb. 3/4 kg liszt

3 dkg élesztő

Fél l tej

2 db tojás

5 dkg margarin

3 evőkanál cukor

 

Elkészítés:

Egy tálba öntöm a lisztet, közepébe mélyedést készítek, rászórom a cukrot, majd a mélyedésbe teszem a szétmorzsolt élesztőt, amit meglocsolok kevés meleg tejjel. Megfuttatom az élesztőt, aztán hozzáadom a tojásokat és a puha margarint.

Jól kidagasztom.

Ha megkelt, lisztes gyúródeszkára borítom, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtva széthúzom a tésztát.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

Kb. 4 evőkanál zsírt felolvasztok, egy tepsit is kizsírozok. Vaníliacukorral elkevert cukrot kavarok ízlés szerint 40 dkg darált dióhoz. Egyenként először a zsírba mártom a tésztapogácsákat, aztán beleforgatom a cukrozott dióba.

Élére állítva szorosan sorba állítom a kizsírozott tepsiben. Kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.

 Főképpen bablevesek mellé, második fogásként tökéletes.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr903644031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása