Hozzávalók:
Kb. 3/4 kg liszt
3 dkg élesztő
Fél l tej
2 db tojás
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
Elkészítés:
Egy tálba öntöm a lisztet, közepébe mélyedést készítek, rászórom a cukrot, majd a mélyedésbe teszem a szétmorzsolt élesztőt, amit meglocsolok kevés meleg tejjel. Megfuttatom az élesztőt, aztán hozzáadom a tojásokat és a puha margarint.
Jól kidagasztom.
Ha megkelt, lisztes gyúródeszkára borítom, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtva széthúzom a tésztát.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Kb. 4 evőkanál zsírt felolvasztok, egy tepsit is kizsírozok. Vaníliacukorral elkevert cukrot kavarok ízlés szerint 40 dkg darált dióhoz. Egyenként először a zsírba mártom a tésztapogácsákat, aztán beleforgatom a cukrozott dióba.
Élére állítva szorosan sorba állítom a kizsírozott tepsiben. Kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Főképpen bablevesek mellé, második fogásként tökéletes.