HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Madártej

2012.03.31. 21:38 :: Dölfike

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • kristálycukor ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A tojások sárgájába beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot, 1 evőkanál cukrot és 1,5 evőkanál hideg tejet. Jól elkavarom.

Közben a többi tejet kb. 1 evőkanál cukorral fölteszem főni. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verem 1 evőkanál cukorral.

Ha felfő a tej, egy evőkanál segítségével a felvert tojásfehérjéből beleszaggatok annyit, amennyi elfér a fazékban. Majd forgatom, hogy mindkét oldala megfőljön (ehhez kb. 1 perc elég is). Egy tiszta edénybe kiszedem, és így folytatom, míg el nem fogy a tojásfehérje.

Mikor a tojáshabbal készen vagyok, a kikavart sárgáját lassú tűz mellett, folyamatos keveréssel a tejhez adom. Ilyenkor még lehet édesíteni is, ha szükséges.

Mielőtt kezd besűrűsödni (vigyázni kell, mert ehhez csak néhány másodperc szükséges), leveszem a tűzről és szűrőn át ráöntöm a tojáshabra.

Szólj hozzá!

Címkék: tojásos levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr924352842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása