HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Habart paszuly

2011.01.09. 18:35 :: Dölfike

            

 

[zöldbabbal készítve]

 

[tarkababbal készítve]

 

 

 

 Hozzávalók:

¾ kg zöld- vagy tarkabab

Ételízesítő (Delikát)

1 tojás

1 tejföl (2dl)

1 liter tej

2 púpos fakanál liszt

1 evőkanál 10 %-os ecet

víz

 

¾ kg zöld- vagy tarkababot sima vízben megfőzöm (a víz épp csak ellepje a babot!)

 Ha megfőtt sózom és ételizesítővel megszórom.

Majd elkészítem a habarást:

1 tojást 2 púpos fakanál liszttel, és kevés tejföllel kikavarom. Aztán belekavarom a többi tejfölt és lassan a tejet.

Szűrőn keresztül, folyamatosan kavargatva hozzáadom a leveshez és felfőzöm.

Ha hűlt, 1 evőkanál 10 %-os ecetet teszek bele.

Szólj hozzá!

Címkék: bab levesek habart

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr182572258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása