Minden háziasszony örökös problémája, hogy "Mit főzzek holnap?". Ehhez szeretnék ötleteket adni, Édesanyám receptjei alapján. Aki kedveli az igazi falusi ízeket, az biztosan nem fog csalódni a receptekben.
HTML
Fontos megjegyzéseim:
A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek.
Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!
- fél kg zöld hüvelyű bab
- 3 nagyobb krumpli
- fél kg sertés hús (comb)
- 1 nagy poharas tejföl
A húst felkockázom, és pörköltöt készítek belőle.
A kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzöm.
A babot sós vízben egy babér…
Hozzávalók:
- 1 kg sárga hüvelyes bab
- 1-2 babérlevél
- 1 nagy dobozos tejföl
- kevés húsos szalonna
Készítése:
A zöld paszulyt a babérlevéllel sós vízben főni fölteszem. Mikor már majdnem puha a bab, elkészítem a rántást:
kevés étolajon 2 evőkanál lisztet…
Hozzávalók:
Fél kg magozot meggy
1 csomag puncs pudingpor (de lehet vanília vagy tejszín is)
3 dl tej
1-2 db szegfűszeg
Ízlés szerint:
fahéj
cukor
vaníliás cukor
Készítése:
Egy két literes fazékban fölteszem főni a jól átmosott meggyet.
A pudingot elkeverem a tejjel,…