HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Gyümölcsleves; Rántott karfiol rizzsel avagy tartármártással

2010.08.04. 18:44 :: Dölfike

Gyümölcsleves

 (barack-, cseresznye-, meggybefőttből)

 

Levével együtt fölteszem főni a befőtteket. Ha felfőtt és elég puha a gyümölcs, cukorral és vaníliacukorral ízesítem.

Majd habarást készítek: 2 púpozott evőkanál lisztet 1 tojással és 1 liter tejből egy picit hozzáadva csomómentesre kikavarok, aztán a maradék tejet belekavarom.

Szűrőn át hozzáadom a leveshez, majd felfőzöm.

 

Más variáció pl.: friss alma, meggy- és szilvabefőtt.

Ekkor az almát kockára vágom, fazékba teszem, és annyi vizet adok hozzá, hogy épp ellepje. Cukorral ízesítem és megpárolom, aztán hozzáöntöm a meggy- és a szilvabefőttet. Majd ez előzőleg leírt módon készítem.

 

 

 A MÁSODIK FOGÁS LEHET AKÁR:

Rántott karfiol rizzsel

 

Kb. 1 kg karfiol

1/2 kg rizs

 

A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, sós vízben, nem túl puhára megfőzöm.

Hűlni hagyom, majd lisztbe- tojásba- zsemlemorzsába forgatva kisütöm.

 

 

 

 

AVAGY:

Rántott karfiol tartármártással

 

Kb. 1 kg karfiol

 

A karfiolt kisebb rózsákra szedem, sós vízben, nem túl puhára megfőzöm.

Hűlni hagyom, majd lisztbe- tojásba- zsemlemorzsába forgatva kisütöm.

 

Tartármártás:

2 doboz tejföl

Ízlés szerinti mennyiség:

4-5 evőkanál majonéz

Só, bors, mustár, citromlé, porcukor

 

Szólj hozzá!

Címkék: mártás levesek rizsköret karfiol káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr202199102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása