(barack-, cseresznye-, meggybefőttből)
Levével együtt fölteszem főni a befőtteket. Ha felfőtt és elég puha a gyümölcs, cukorral és vaníliacukorral ízesítem.
Majd habarást készítek: 2 púpozott evőkanál lisztet 1 tojással és
Szűrőn át hozzáadom a leveshez, majd felfőzöm.
Más variáció pl.: friss alma, meggy- és szilvabefőtt.
Ekkor az almát kockára vágom, fazékba teszem, és annyi vizet adok hozzá, hogy épp ellepje. Cukorral ízesítem és megpárolom, aztán hozzáöntöm a meggy- és a szilvabefőttet. Majd ez előzőleg leírt módon készítem.
A MÁSODIK FOGÁS LEHET AKÁR:
Rántott karfiol rizzsel
Kb.
1/2 kg rizs
A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, sós vízben, nem túl puhára megfőzöm.
Hűlni hagyom, majd lisztbe- tojásba- zsemlemorzsába forgatva kisütöm.
AVAGY:
Rántott karfiol tartármártással
Kb.
A karfiolt kisebb rózsákra szedem, sós vízben, nem túl puhára megfőzöm.
Hűlni hagyom, majd lisztbe- tojásba- zsemlemorzsába forgatva kisütöm.
Tartármártás:
2 doboz tejföl
Ízlés szerinti mennyiség:
4-5 evőkanál majonéz
Só, bors, mustár, citromlé, porcukor