HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Fánk

2011.03.17. 16:52 :: Dölfike

 

 

Hozzávalók:

Ø      80 dkg liszt

Ø      3 dkg élesztő

Ø      5 dkg margarin

Ø      2 db tojás

Ø      ½ l tej

Ø      2 evőkanál cukor

Ø      csipetnyi só

Ø      szilvalekvár

 

A lisztet egy tálba kimérem, készítek egy mélyedést a közepébe. Leszórom a cukorral, sóval, a mélyedésbe morzsázom az élesztőt, majd egy kevés meleg tejet öntök rá. Hagyom egy kicsit megfuttatni, majd a tojással, a margarinnal és a többi tejjel kidagasztom.

Liszttel leszórom a tetejét, letakarom, és meleg helyen kelesztem.

 

Ha megkelt a tészta, kiborítom, ujjnyi vastagra kihúzgálom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom, forró olajban kisütöm.

Lekvárosnak, ha készítem, még vékonyabbra húzgálom, a tészta széle mentén megkenem szilvalekvárral, fölhajtom és a ráhajtott tészta mentén késsel elvágom.  Félkör alakra hajtva teszem forró olajba és megsütöm.

 

Porcukorral leszórva tálalom.

 

(Habart paszuly mellé másodikként kitűnő!)

 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr452747675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása