HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Halászlé és Rántott hal burgonyakörettel

2010.08.04. 19:01 :: Dölfike

 

 

Kb. 1,5 kg fagyasztott harcsa-haltörzsből

 

Hideg vízben olvasztom. Időközben cserélem a vizet.

 

A gerincéről levágom a húst. A gerincet kétfelé vágom. A halhús, ha túl vastag még kettévágom, és tetszés szerint darabolom.

Víztől lecsepegtetem, besózom, majd hűtőbe teszem.

 

Az elvágott gerincet használom a halászléhez.

2 evőkanál zsíron 1 fej kockára vágott hagymát üvegesre pirítok. Bőven megszórom piros paprikával és vízzel felengedem. Sózom, borsozom és lehet tenni bele egy pici delikátot.

 

Kockára vágok 6 közepes nagyságú burgonyát és a halgerincekkel, valamint egy egész fej hagymával együtt a beízesített lébe teszem.

Akkor jó, ha már elkezd szétfőni a krumpli. Ekkor a gerinceket kiszedem, a húst leszedegetem róla, a vízből pedig egy edénybe öntök le.

A krumplit és a halhúst krumpli törővel összetöröm. Ezt tésztaszűrőn átpasszírozom. A leöntött levet visszaöntöm és még tiszta vízzel pótolom a mennyiséget (kb. 4-4,5l legyen).

Amit nem sikerült átpasszírozni, egy lábasba, saját levével bot-mixerrel áttöröm.

 

Visszatéve a tűzre, kb. 4-6 db. halászlé kockát oldok föl benne, majd ha szükséges utóízesítem, és felfőzöm.

A besózott halból tehetünk bele tetszés szerint.  

 

1 komment

Címkék: hal levesek burgonyaköret

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr672199129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurri Kán 2013.08.07. 18:53:30

Ez így ebben a formában konkrétan a harcsa és a halászlé megcsúfolása.
süti beállítások módosítása