Köménymag leves:
2 púpozott evőkanál sertészsírt felolvasztok majd 2 púpozott evőkanál lisztet sötétre pirítok vele.
Egy kisebb fej hagymát pici kockákra vágva belekavarok, majd rögtön utána egy csapott evőkanálnyi köménymagot teszek hozzá.
Folyamatos keverés mellett barnára pirítom.
Pici pirospaprikával megszórom és vízzel (kb. 4l) felengedem. Ha felfőtt átszűröm, és újra felfőzöm.
Egy tepsit kicsit kizsírozok és a sütőben kenyérkockákat pirítok a leveshez.
A második fogás akár lehet:
Rántott hús, petrezselymes burgonya uborkasalátával
Kb.
Uborkasaláta:
2-3 kígyóuborkát felszeletelek, 2-3 db hagymát rákarikázok. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával. 1 evőkanál 10 %-os ecetet és kb. 1 evőkanál cukrot (vagy 7 db édesítőtablettát) kavarok bele és vízzel felöntöm.