HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Lecsó vagy Lecsós tarhonya

2010.08.25. 22:00 :: Dölfike

Lecsó

Kb. 10 db közepes fej hagymát félbevágok és felkarikázok. Teszek hozzá 5-6 db paprikát, négyfelé vágom és felszeletelem.

3 púpos evőkanál zsírt teszek rá és megvárom, hogy elolvadjon, majd megsózom és fedő alatt párolom, időnként megkavarom.

Mielőtt majdnem megpuhulna, kb. 5 db paradicsomot felszeletelek és hozzáadom.

Mikor a paradicsom szétfől benne, 1 teáskanál liszttel 1 dl tejet és 1 doboz(1,5 dl) tejfölt belekavarok.

Ha felfő, lehet tálalni.

 Lecsós tarhonya

Kb. 10 db közepes fej hagymát félbevágok és felkarikázok. Teszek hozzá 5-6 db paprikát, négyfelé vágom és felszeletelem.

3 púpos evőkanál zsírt teszek rá és megvárom, hogy elolvadjon, majd megsózom és fedő alatt párolom, időnként megkavarom.

Közben fél kg tarhonyát (1 csomag) kevés zsíron megpirítok, sózom- borsozom és felöntöm vízzel, hogy jól ellepje. Fedő alatt puhára főzöm.

Mielőtt majdnem megpuhulna a paprika, kb. 5 db paradicsomot felszeletelek és hozzáadom.

1 csomag virslit felkarikázok, és a félig szétfőtt paradicsomhoz kavarom, majd mikor a virsli is megfő, tarhonyával összeadom.

Szólj hozzá!

Címkék: tarhonya virsli paprika paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr772247914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása