HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Kelkáposzta főzelék fasírttal

2010.08.27. 18:44 :: Dölfike

1 nagy fej káposztából és kb. 6db közepes nagyságú burgonyából készítem.

 

A káposztát 4 felé vágom, felszecskázom és fölteszem egy lábasba. A krumplit apró kockákra vágva ráteszem.

Megszórom sóval, borssal és köménymaggal. Annyi vizet teszek rá, hogy ne lepje el teljesen.

Ha megfőtt rántást készítek:

2 púpozott evőkanál zsírt, 2 púpozott evőkanál lisztet és egy kis fej, apróra kockázott hagymát rózsaszínűre pirítok, majd pirospaprikát szórok rá és hozzákavarom a megfőtt káposztához.

 

1 kisdobozos tejfölt egy külön edényben kevés tejjel kikavarok, és szűrőn át hozzáadom a káposztához. Ha újra felfő, lehet tálalni.

 

Fasírt

1 kg húst (sertésdagadó, sertéslapocka) ledarálok, darálok hozzá 3 cikk fokhagymát. Sózom- borsozom és megszórom pirospaprikával. 5-6 szelet kenyeret elmorzsolok és 5-6 nyers tojást adok hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék sertéshús fasírt karfiol káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr672252696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása