HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Aszaltszilvás csirkemell

2011.01.09. 18:55 :: Dölfike

 

 

 

 HOZZÁVALÓK:                 º   1,5 kg csirkemell

º     1 fej hagyma

º     1 csomag (200g) aszalt szilva

º    

º     bors

º     Zsír

Elkészítése:

 

A csirkemellet szétnyitom, kiklopfolom és kettévágom. Hosszában végigpakolom aszalt szilvával, feltekerem és 2-3 erős fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét.

Kevés zsíron mindegyiket picit megsütöm, csak épp hogy kérget adjak a csirkemellnek, majd tepsibe rakom és sóval- borssal megszórom. A zsírba kockázok egy fej hagymát, amit üvegesre pirítok.

Kevés vízzel felöntöm, s a tepsiben lévő csirkemellekre öntöm. (Annyi víz kell hozzá, hogy félig lepje el a húst.)

Fóliával lefedve 20 percig sütöm, majd megfordítom a csirkemelleket és újabb 20 percre visszatolom a sütőbe. Az utolsó néhány percben már levehetjük a fóliát, hogy lepirulhasson a hús.

Amikor megsült, kiszedem egy tálra.

Petrezselymes krumplival tálalom, amit a tepsiben maradt hagymás zsírral is meglocsolhatunk. Nagyon ízletes.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: burgonyaköret sült húsok baromfihús aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr342572305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása