HOZZÁVALÓK: º
º 1 fej hagyma º 1 csomag (200g) aszalt szilva º Só º bors º Zsír Elkészítése:
A csirkemellet szétnyitom, kiklopfolom és kettévágom. Hosszában végigpakolom aszalt szilvával, feltekerem és 2-3 erős fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne essen szét.
Kevés zsíron mindegyiket picit megsütöm, csak épp hogy kérget adjak a csirkemellnek, majd tepsibe rakom és sóval- borssal megszórom. A zsírba kockázok egy fej hagymát, amit üvegesre pirítok.
Kevés vízzel felöntöm, s a tepsiben lévő csirkemellekre öntöm. (Annyi víz kell hozzá, hogy félig lepje el a húst.)
Fóliával lefedve 20 percig sütöm, majd megfordítom a csirkemelleket és újabb 20 percre visszatolom a sütőbe. Az utolsó néhány percben már levehetjük a fóliát, hogy lepirulhasson a hús.
Amikor megsült, kiszedem egy tálra.
Petrezselymes krumplival tálalom, amit a tepsiben maradt hagymás zsírral is meglocsolhatunk. Nagyon ízletes.