HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Babgulyás

2011.01.15. 11:29 :: Dölfike

  

 

Hozzávalók:

 

v     Bő fél kg bab

v     1kg húsból (sertéscomb) pörkölt

v     só, bors

v     gulyáskrém

v     2 tojás és annyi liszt, hogy kemény tészta legyen

 

 

Elkészítése:

1.      A babot sima vízben megfőzöm.

2.      Apró kockákra vágom a húst és pörköltöt készítek belőle.

3.      Mikor a bab is és a pörkölt is kész, akkor összeöntöm és felöntöm kellő mennyiségű vízzel.

Sózom, borsozom, ételizesítővel is meg lehet szórni, majd ízlés szerint gulyáskrémet kavarok hozzá.

4.      Ha felfőtt, 2 tojásból jó keményre gyúrt tésztát készítek, és egy konyharuhára csipegetem, aztán hozzáadom a leveshez, majd pár percig még főzöm, hogy a tészta is megpuhuljon.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt bab sertéshús levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr742585297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása