Zöldséglevesként fölteszek főni:
2 db sárgarépát, 4 db krumplit, 1 kis fej karalábét.
(Ha félig megfőtt a zöldség, én mindig teszek bele egy petrezselyemzölddel telenyomott paprikát is.)
1 közepes hagymát nagyon apróra kockázok, bő 2 evőkanál zsíron megpirítom, és tűzről levéve megszórom pirospaprikával.
2 tojásból levestésztát gyúrok.
A kinyújtott levestésztát megszórom sóval- borssal,
és rákenem a hagymás zsírt.
Kb. 1,5 cm-es csíkra hajtom, majd elvágom,
csomót kötök és eltépem. (Vigyázat: ha szorosra húzzuk, nem fog megfőni rendesen!)
Ha megfőtt a zöldség, beleteszem a batyukat és felfőzést követően még kb. 10 percig főzöm, majd lehet tálalni.