HOZZÁVALÓK:
¨ 40 dkg túró
¨ 5 dkg margarin + a végén a zsemlemorzsa pirításához
¨ 3 tojás
¨ 1 evőkanál porcukrot
¨ 2 evőkanál búzadara
¨ 2 evőkanál zsemlemorzsa + a gombócok megszórásához
¨ 1 evőkanál liszt
¨ kis só
¨ Ízlés szerint: tejföl, lekvár
ELKÉSZÍTÉS:
40 dkg túrót, 3 tojás sárgáját és a fehérje keményre vert habját, 5dkg margarint, 1 evőkanál porcukrot, kis sót, 2 evőkanál búzadarát, 2 evőkanál zsemlemorzsát és 1 evőkanál lisztet jól összekeverek, vizes kézzel gombócokat formálok és fövő sós vízben kb. 5 percig főzöm.
Kiszedem, levét lecsurgatom.
Margarinban zsemlemorzsát pirítok és a gombócokra szórom.
Tejföllel, porcukorral, lekvárral kínálom.