HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Túró gombóc

2010.12.28. 21:32 :: Dölfike

HOZZÁVALÓK:

 

¨      40 dkg túró

¨      5 dkg margarin + a végén a zsemlemorzsa pirításához

¨      3 tojás

¨      1 evőkanál porcukrot

¨      2 evőkanál búzadara

¨      2 evőkanál zsemlemorzsa + a gombócok megszórásához

¨      1 evőkanál liszt

¨      kis só

¨      Ízlés szerint: tejföl, lekvár

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

40 dkg túrót, 3 tojás sárgáját és a fehérje keményre vert habját, 5dkg margarint, 1 evőkanál porcukrot, kis sót, 2 evőkanál búzadarát, 2 evőkanál zsemlemorzsát és 1 evőkanál lisztet jól összekeverek, vizes kézzel gombócokat formálok és fövő sós vízben kb. 5 percig főzöm.

Kiszedem, levét lecsurgatom.

Margarinban zsemlemorzsát pirítok és a gombócokra szórom.

Tejföllel, porcukorral, lekvárral kínálom.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: túró

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr822544917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása