HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Őzgerincbe bújt csirkemell

2011.01.02. 20:25 :: Dölfike

Hozzávalók:

v    1 csomag bacon szalonna

v    ½ kg csirkemell

v    20 dkg reszelt sajt

v    3 tojás

v    3 evőkanál liszt

v    3 evőkanál tejföl

v   

v    bors

v    petrezselyemzöld

 

Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelek úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverem.

A csirkemellet kis kockákra vágom. Sóval, borssal fűszerezem, és hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverem a sajtos masszával, és beleöntöm a formába.

A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintem.

 

Az őzgerincforma két végén-, s oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtom, alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm, de fél óra után a fóliát eltávolítom, hogy a teteje is megpiruljon. A formát lapos tálra borítom, néhány perc pihentetés után szeletelhetjük.

 

(A legjobb, ha sütés közben a sütő alsó polcára teszünk egy vízzel töltött tepsit, mert az őzgerincből kicsepegő zsiradék miatt hamar égett szag lehet a konyhában.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: sajt bacon szalonna baromfihús

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr332555031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása