Hozzávalók:
v 1 csomag bacon szalonna
v ½ kg csirkemell
v 20 dkg reszelt sajt
v 3 tojás
v 3 evőkanál liszt
v 3 evőkanál tejföl
v só
v bors
v petrezselyemzöld
Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelek úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverem.
A csirkemellet kis kockákra vágom. Sóval, borssal fűszerezem, és hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverem a sajtos masszával, és beleöntöm a formába.
A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintem.
Az őzgerincforma két végén-, s oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtom, alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm, de fél óra után a fóliát eltávolítom, hogy a teteje is megpiruljon. A formát lapos tálra borítom, néhány perc pihentetés után szeletelhetjük.
(A legjobb, ha sütés közben