HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Lencsefőzelék kecske pörkölttel

2011.01.05. 19:51 :: Dölfike

 

 

 Kecske pörkölt

 Hozzávalók:

- kb. 1,5 kg kecskehús

- 3-4 nagyobb fej hagyma

- 4 evőkanál zsír

- só

- bors

- pirospaprika

- őrölt fűszerkömény

- 2-3 babérlevél

- víz

- 1 dl vörösbor

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

3-4 fej felkockázott hagymát, 4 nem túlpúpozott evőkanál zsíron üvegesre pirítok. Megszórom pirospaprikával, sóval és vízzel fölengedem, majd hozzáadom a kecskehúst.

 

Amikor felfő, megszórom borssal, őrölt fűszerköménnyel és teszek hozzá 2-3 babérlevelet. Aztán fedő alatt puhítom (attól függően milyen a hús, kb. 3 óra alatt puhul meg), ahogy szükséges pótolom az elpárolgott vizet.

Ha megpuhult felöntöm 1 dl vörösborral, majd hagyom zsírjára lesülni.

 

 

Lencsefőzelék

 

Hozzávalók:

 

·        350 g lencse

·       

·        Bors

·        2 babérlevél

·        Füstölt hús vagy egy-két szelet füstölt szalonna

·        2 púpozott evőkanál zsír

·        2 púpozott evőkanál liszt

·        1 cikk fokhagyma

·        Citromlé

·        Mustár

·        víz

 

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

A lencsére langyos vizet öntök, épp annyit, hogy ellepje. Áztatom minimum fél órát (de már előző este is be lehet áztatni).

Mikor fölteszem főni, megszórom sóval és teszek hozzá egy-két szelet füstölt szalonnát (vagy bármilyen füstölt hús is megteszi) és 2 babérlevelet.

Ha jól megpuhult a lencse, rántást készítek:

2 púpozott evőkanál zsíron, 2 púpozott evőkanál lisztet és egy cikk apróra kockázott fokhagymát rózsaszínűre pirítok, majd hozzákavarom a megfőtt lencséhez.

Végezetül borssal, pár csepp citromlével és néhány csepp mustárral ízesítem.  

(Aki szeretné, a citromlé helyett tehet 1 citromkarikát is.)

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt főzelék kecskehús

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr442563362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása