HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Rakott túrós tészta

2011.01.09. 17:40 :: Dölfike

 

Hozzávalók:

v     3 tojás

v     Annyi liszt, hogy jó nyújtható legyen

v     ½ kg túró

v     3-4 db tejföl (2dl-es)

v     Margarin a tepsi kikenéséhez

Ízlés szerint:

v     Édesítőszer vagy cukor

v     Vaníliaaroma

v     Mazsola

 

 

3 tojásból tésztát gyúrok, kinyújtom, és 4 felé vágom. Egyenként sós vízben megfőzöm. (A főzés csak pár másodpercet jelent, egyenként kell főzni a tésztákat és a forró vízből kiszedve, egyenként hideg vízbe is bele kell mártani.)

 

Egy 38x22x5 cm-es tepsit kimargarinozok és 3 darab tésztát beleteszek úgy, hogy a szélei kilógjanak.

A túrót áttöröm ízlés szerint cukorral, édesítőszerrel és vanília aromával, mazsolával.

Két részre osztom a túrót, egyik felét ráöntöm a tepsiben lévő tésztára és lekenem tejföllel, aztán ráteszem a 4. darab tésztát, lekenem tejföllel, majd a lelógó tésztadarabokból hajtok rá, aztán erre teszem rá a maradék túrót, lekenem tejföllel, és végül az összes lelógó tésztát fölhajtom. Újra lekenem tejföllel és pár csepp étolajt csepegtetek rá.

Szép pirosra sütöm.

Szólj hozzá!

Címkék: túró tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr52572136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása