Hozzávalók:
v 3 tojás
v Annyi liszt, hogy jó nyújtható legyen
v ½ kg túró
v 3-4 db tejföl (2dl-es) v Margarin a tepsi kikenéséhez
Ízlés szerint:
v Édesítőszer vagy cukor
v Vaníliaaroma
v Mazsola
3 tojásból tésztát gyúrok, kinyújtom, és 4 felé vágom. Egyenként sós vízben megfőzöm.
Egy 38x22x5 cm-es tepsit kimargarinozok és 3 darab tésztát beleteszek úgy, hogy a szélei kilógjanak.
A túrót áttöröm ízlés szerint cukorral, édesítőszerrel és vanília aromával, mazsolával.
Két részre osztom a túrót, egyik felét ráöntöm a tepsiben lévő tésztára és lekenem tejföllel, aztán ráteszem a 4. darab tésztát, lekenem tejföllel, majd a lelógó tésztadarabokból hajtok rá, aztán erre teszem rá a maradék túrót, lekenem tejföllel, és végül az összes lelógó tésztát fölhajtom. Újra lekenem tejföllel és pár csepp étolajt csepegtetek rá.
Szép pirosra sütöm.