Hozzávalók:
¨ 4-5 db nagyobb krumpli
¨ 12 db tojás
¨ 3 szál főzőkolbász (vagy füstölt kolbász)
¨ 5 szelet félszáraz morzsolható kenyér
¨ 4 db 2dl-es tejföl
Készítése:
A krumplit héjastól megmosom, és fölteszem főni. Szükség szerint pótolom az elfőtt vizet. Egy villa segítségével ellenőrzöm, hogy mikor puhul meg. S amikor már könnyen szúrható a villa a krumpliba, akkor leöntöm róla a vizet és hagyom hűlni.
Közben a tojásokat keményre főzöm, majd a kolbászt felkarikázva kevés zsíron vagy olajon megsütöm.
Összeállítás:
1. Egy 38x22x5 cm-es tepsit enyhén kizsírozok (de lehet nagyobb lábasban is összeállítani), a kihűlt krumplikról lehámozom a héját, nem túl vékonyan felszeletelem, és megrakom a tepsi alját szorosan krumpli szeletekkel.
2. Aztán megpucolom a tojásokat is, és tojásszeletelővel felszeletelem, majd megrakom a krumplik tetejét tojáskarikákkal,
3. aztán kolbászkarikákkal.
4. Erre rámorzsázok kenyeret,
5. lekenem tejföllel (egy tálban kevés tejjel elkavarom a tejfölt, így könnyebb lesz elkenni),
6. meglocsolom kevés kolbászzsírral, majd még két réteget készítek.
A legtetejére is tejföl kerül és egy kevés kolbászzsír.
Előmelegített sütőben addig sütöm, míg pirosra pirul a teteje.