HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Rakott krumpli

2011.02.16. 16:52 :: Dölfike

 

Hozzávalók:

¨      4-5 db nagyobb krumpli

¨      12 db tojás

¨      3 szál főzőkolbász (vagy füstölt kolbász)

¨      5 szelet félszáraz morzsolható kenyér

¨      4 db 2dl-es tejföl

 

 

Készítése:

A krumplit héjastól megmosom, és fölteszem főni. Szükség szerint pótolom az elfőtt vizet. Egy villa segítségével ellenőrzöm, hogy mikor puhul meg. S amikor már könnyen szúrható a villa a krumpliba, akkor leöntöm róla a vizet és hagyom hűlni.

 

Közben a tojásokat keményre főzöm, majd a kolbászt felkarikázva kevés zsíron vagy olajon megsütöm.

 

Összeállítás:

1.    Egy 38x22x5 cm-es tepsit enyhén kizsírozok (de lehet nagyobb lábasban is összeállítani), a kihűlt krumplikról lehámozom a héját, nem túl vékonyan felszeletelem, és megrakom a tepsi alját szorosan krumpli szeletekkel.

2.    Aztán megpucolom a tojásokat is, és tojásszeletelővel felszeletelem, majd megrakom a krumplik tetejét tojáskarikákkal,

3.    aztán kolbászkarikákkal.

4.    Erre rámorzsázok kenyeret,

5.    lekenem tejföllel (egy tálban kevés tejjel elkavarom a tejfölt, így könnyebb lesz elkenni),

6.    meglocsolom kevés kolbászzsírral, majd még két réteget készítek.

 

A legtetejére is tejföl kerül és egy kevés kolbászzsír.

 

Előmelegített sütőben addig sütöm, míg pirosra pirul a teteje.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonyás

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr112665734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása