HTML

Fontos megjegyzéseim:

A megadott adagok 4-5 személyre bőségesen elegendőek. Az oldalon megtalálható minden kép saját készítésem!

Az idő múlása

Naptár

Linkblog

Szűzpecsenye

2011.02.16. 17:34 :: Dölfike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

¨      1 sertés szűzérme

¨      50dkg darált sertéshús (zsírosabb)

¨      pirospaprika

¨      őrölt kömény

¨      bors

¨     

¨      3 fej hagyma

¨      2 cikk fokhagyma

¨      nem műanyag alapú kötöző zsineg

¨      zsír vagy olaj

 

Elkészítés:

A darálthúst összekeverem a lereszelt fokhagymával, ízlés szerint megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, és köménnyel.

 

A szűzérmét hosszában szétnyitom, enyhén és óvatosan kiklopfolom, megtöltöm a fűszeres darálthússal, majd feltekerem és összekötözöm.

 

Sóval és borssal megkenem, így teszem tepsibe. Kevés olajt, vagy zsírt teszek hozzá, aztán felvágok 3 fej hagymát, és mellészórom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem félig ellepje a húst, és fóliával lefedve kb. 2 órán át, lassú tűzön megsütöm. Ha már puhának vélem a húst, leveszem a fóliát, és így pirosra sütöm.

 

 

TIPP:

Köret:

 

2 fej hagymát apró kockára vágva kevés zsíron vagy olajon megdinsztelek, megszórom pirospaprikával.

Erre az alapra borítom a kockára vágott főtt krumplit, s krumplitörővel áttöröm.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sertéshús fasírt burgonyaköret sült húsok

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedre.blog.hu/api/trackback/id/tr572665835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása