Hozzávalók:
¨ 1 sertés szűzérme
¨ 50dkg darált sertéshús (zsírosabb)
¨ pirospaprika
¨ őrölt kömény
¨ bors
¨ só
¨ 3 fej hagyma
¨ 2 cikk fokhagyma
¨ nem műanyag alapú kötöző zsineg
¨ zsír vagy olaj
Elkészítés:
A darálthúst összekeverem a lereszelt fokhagymával, ízlés szerint megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, és köménnyel.
A szűzérmét hosszában szétnyitom, enyhén és óvatosan kiklopfolom, megtöltöm a fűszeres darálthússal, majd feltekerem és összekötözöm.
Sóval és borssal megkenem, így teszem tepsibe. Kevés olajt, vagy zsírt teszek hozzá, aztán felvágok 3 fej hagymát, és mellészórom.
Végül felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem félig ellepje a húst, és fóliával lefedve kb. 2 órán át, lassú tűzön megsütöm. Ha már puhának vélem a húst, leveszem a fóliát, és így pirosra sütöm.
TIPP:
Köret:
2 fej hagymát apró kockára vágva kevés zsíron vagy olajon megdinsztelek, megszórom pirospaprikával.
Erre az alapra borítom a kockára vágott főtt krumplit, s krumplitörővel áttöröm.